Wat leuk dat u interesse heeft in het boek!

Ik wil 1 exemplaar van het boekje bestellen. Kosten inclusief verzenden €12,95.

Ik wil 2 of meer boekjes bestellen In dat geval krijgt u korting. Per boekje wordt het dan €10,-.

Wat was er aan de hand in Zonnebloemstad, de hoofdstad van Zonnig Hoogland?

De straten in het centrum waren zoals alle wegen in het stadje, gemaakt van aangestampte aarde, zand en klei, maar op de straathoeken lagen hele stapels straatstenen. De wegen daar waren onregelmatig met gaten erin. Heel anders dan de meeste andere straten die, ondanks de aarde, het zand en de klei, er toch heel netjes uitzagen. Wat was er aan de hand in dat leuke stadje, in dat land hier zo ver vandaan?

Op een dag hadden de inwoners van Zonnebloemstad besloten dat ze de wegen wilden bestraten, want als het regende veranderden de straten in een modderige brei. Als de mensen buiten hadden gelopen, brachten ze de modder aan hun schoenen mee de huizen in. Dit maakte de huisvrouwen en huismannen niet gelukkig, omdat zij dan de vloeren moesten dweilen en alles weer moesten schoonmaken. Daarom hadden de inwoners van Zonnebloemstad straattegels besteld.

Ze hadden zomaar wat besteld. Ach, ze konden daar wel tellen, in dat land hier ver vandaan, maar ze waren de tel toch kwijtgeraakt. Het was de eerste keer geweest dat ze, ondanks de goede samenwerking die ze anders altijd hadden, toch echt ruzie kregen. Wil je weten hoe dat gegaan is? Piet, de burgemeester van Zonnebloemstad had gezegd: ‘lk heb een rij tegels in de Veldboeketstraat geteld en ik weet het! Er moeten 40 straattegels in,

‘ 6